top of page
Schermafbeelding 2022-05-03 om 22.17.32.png

Welkom bij Level Up Bouldering in Edegem!

Deze laagdrempelige sport bestaat uit een muur met klimelementen van een 4-tal meter hoog met dikke valmatten onder. Met meer dan 1000m² aan klimelementen zal de boulderhal ook meteen de grootste van België zijn. 

Wat is Bouldering?

Het klimmen van een korte route op een dicht bij de grond gelegen echte of kunstmatige rots. En dit zonder het gebruik van een touw of andere vorm van zekering, anders dan een valmat.

Boulder Routes op kleur?


In de boulderhal vind je zo’n 200 boulderroutes in verschillende kleuren.

Een boulderroute is met één kleur grepen gebouwd. Het is de bedoeling dat je alleen deze grepen gebruikt bij het klimmen van de route. Je mag ook de wand gebruiken om bijvoorbeeld even een tussenstapje op wrijving te maken. We vervangen geregeld een deel van de routes.

Ronde kaartjes onder de startgrepen?

De ronde gekleurde kaartjes onder de startgrepen geven de moeilijkheidsgraad aan.

Deze gaan van Level Kids (oranje kaartjes) tot Level 8B (zwarte kaartjes).


Iedere boulder begint op één of twee handgrepen. Deze startgrepen zijn gemarkeerd met de ronde gekleurde kaartjes. Je moet met je handen op deze gemarkeerde grepen (of greep) starten. Vervolgens stap je met beide voeten van de grond. Hierna start je met het klimmen van de boulder. 

De eindgreep?


De laatste greep van de boulderroute, deze greep moet je met twee handen twee seconden aanraken en/of vasthouden. Is dat gelukt? Dan heb je de boulder getopt!

Afspringen & vallen?


Afspringen en vallen gebeurd constant bij het boulderen. Goed kunnen vallen is net zo belangrijk als goed kunnen boulderen. Zorg dat je de juiste techniek beheerst en oefen regelmatig!

Bekijk hier onze huisregels alvorens te boeken.

Schrijf je in voor de initiatielessen of lessenreeksen!

Abonnementen:

Abbo 3 maand: +16j => €190

Abbo 3 maand: -16j => €140

Abbo 6 maand: +16j => €290

Abbo 6 maand: -16j => €240

Abbo 12 maand: +16j => €490

Abbo 12 maand: -16j => €410

Enkel te koop aan de Level Up balie in Edegem.

bottom of page