Schermafbeelding 2022-05-03 om 22.17.32.png

Welkom bij Level Up Bouldering in Edegem!

In de zomer van 2022 komen we op de proppen met een nieuwe sport activiteit,

namelijk bouldering. 

 

Deze laagdrempelige sport bestaat uit klimelementen van een 4-tal meter hoog met dikke valmatten onder. Met meer dan 1000m² aan klimelementen zal de boulderhal ook meteen de grootste van België zijn. 

Wat is Bouldering?

Het klimmen van een korte route op een vaak dicht bij de grond gelegen echte of kunstmatige rots zonder het gebruik van een touw of andere vorm van zekering, anders dan een valmat.

Boulder Routes op kleur?


In de boulderhal vind je zo’n 200 boulderroutes in 10 verschillende kleuren.

De boulders van dezelfde kleur zijn ongeveer even moeilijk. Een boulderroute is met één kleur grepen gebouwd. Het is de bedoeling dat je alleen deze grepen gebruikt bij het klimmen van de route. Je mag ook de wand gebruiken om bijvoorbeeld even een tussenstapje op wrijving te maken. We vervangen geregeld een deel van de routes.

Gele kaartjes onder de startgrepen?


Iedere boulder begint op één of twee handgrepen. Deze startgrepen zijn gemarkeerd met gele streepjes. Je moet met je handen op deze gemarkeerde grepen (of greep) starten. Vervolgens stap je met beide voeten van de grond. Hierna start je met het klimmen van de boulder. Je mag dus geen sprongstart maken, tenzij anders staat aangegeven.

Blauwe kaartjes onder de eindgrepen?


Onder de laatste greep van de boulderroute zit een blauw kaartje. Deze greep moet je met twee handen twee seconden aanraken en/of vasthouden. Is dat gelukt? Dan heb je de boulder getopt!

Afspringen en vallen?


Afspringen en vallen gebeurd constant bij het boulderen. Goed kunnen vallen is net zo belangrijk als goed kunnen boulderen. Zorg dat je de juiste techniek beheerst en oefen regelmatig!

Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven over wanneer we juist open gaan!

© 2022 by Level Up. Created by Social Factory

Contact informatie:

Openingsuren:

edegem@

levelup.be

03 457 42 47

Kattenbroek 33, 2560 Edegem

03 457 42 47

Kattenbroek 33, 2650 Edegem

Binnenkort meer info.

Contact informatie:

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • TikTok